Yüzlerce yıllık köy mimarisine göre inşa edilmiş, yılların emeği, zahmeti ile oluşturulmuş Şirince Evleri önümüzdeki bir iki hafta içerisinde yıkılacak. Bütün turizm tanıtım yazılarında Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken 10 yerinden biri olarak tanıtılan Şirince için 27 yılda imar planı çıkaramayan devlet, bu süre zarfında çökmekten kurtarılan, aslına uygun imar edilen bu harikulade yapıları yıkmaya karar verdi.

Bu yıkımlardan sonra Şirince’yi bekleyen sadece yok oluştur. Şirince bütün turizm gelirini sahip olduğu orijinal mimarinin güzelliğinden almaktadır.

Şirince, bir türlü çıkarılamayan imar planının, kendisini ölüme mahkum etmesine rağmen kimseden tek kuruş yardım almadan, devlete sırtını dayamadan imar edilmiş, modern hayata alternatif, umut verici bir belde. Her zaman da öyle kalmalı.

Şirince için verilmiş bu yıkım kararının çok geç olmadan derhal durdurulmasını ve bu beldenin tarihi, estetik dokusunu koruyacak şekilde bir çözüm yolu bulunmasını acilen talep ediyorum.

Yasal ama hukuksuz, akla, vicdana, tarihe, kültüre ve emeğe düşman böyle bir ayıbın hükümetiniz döneminde yaşanmamasını diliyorum.

Şirince bir kültürü temsil ediyor. Bu kültüre yönelik saldırı derhal durdurulmalıdır.

Saygılarımla.

Şirince'nin yok olmasını istemiyorsanız, lütfen siz de, aşağıdaki formu doldurarak çağrı metnini Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Kültür ve Turizm Bakanlığına e-posta olarak gönderin. Adınızı ve mail adresinizi yazdıktan sonra "Gönder" butonuna tıkladığınız zaman, mesajınız tüm kurumlara birden gönderilecektir.

Mesaj Gönderenler